Bliv plejefamilie

Du kan redde et liv ved at åbne dit hjem og hjerte for en uskyldig hund i nød. NHDK møder dagligt mange triste skæbner, og direkte ondskab i vores arbejde. Vi deler ikke alle disse skæbner offentligt, men gør absolut alt, for at hjælpe så mange som muligt.

NHDK har løbende behov for hjælp fra kompetente plejefamilier i Danmark. Nogle hunde har brug for ro og kærlighed, andre kræver resocialisering og hårdt arbejde, for at kunne opnå det liv de fortjener.

Når en hund har brug for en plejefamilie, er det nogle gange fordi den har brug for hjælp til at finde sin rette, og gode plads i livet. Den kan være traumatiseret, og have behov for hjælp til at lære, at det ikke er alle mennesker, der ønsker at gøre den ondt.

Det kan være en hund, som NHDK har vurderet vil have bedst af ikke længere at være hos vores samarbejdspartnere i Portugal, da dens mulighed for at finde sin helt egen familie, der vil adoptere den, er større når den er i Danmark.

Det kan også være en hund, der af forskellige årsager (skilsmisse, sygdom i familien etc.) ikke længere kan blive hos den familie, der tidligere har adopteret den igennem NHDK.

Som plejefamilie skal du være indstillet på at tabe dit hjerte til en hund, som du hjælper med at finde sin helt egen adoptionsfamilie, som den kan blive hos for evigt. Du bør forvente at ”skulle starte forfra”, som hvis hunden var en 8-ugers hvalp (med lidt bagage), ift. høflig opførsel, renlighed, alene hjemme, gåtur m.m., uanset hundens alder.

Når du har en plejehund, forventes det at den er en del af dit liv og din familie, nøjagtig som hvis det var din egen hund. Hunden skal være både ansvars- og sundhedsforsikret.

NHDK vil naturligvis være til rådighed som støtte i plejeperioden, hvis der er udfordringer du som plejefamilie ikke selv kan løse.

Det kan være vanskeligt på forhånd at fastsætte en tidshorisont på, hvor lang tid en hund har behov for at være hos en plejefamilie, det kan være alt fra 1 til 6 måneder, alt afhængig af hundens behov, og plejefamiliens kompetencer ift. at hjælpe hunden på rette vej.

NHDK står for formidlingen af plejehunden når hunden er klar til at forlade sin plejefamilie – dette afgøres i samråd med plejefamilien. Du skal kunne tage imod kommende adoptionsfamilier, og svare på spørgsmål omkring hunden til familien.

Kan du svare ja til nedenstående, er det måske dig vi søger:

  • Er du fyldt 25 år?
  • Har du kendskab og erfaring med hundeadfærd (positiv håndtering)?
  • Har du overskuddet, tålmodigheden og ikke mindst kærligheden til at tage en hund i pleje?

Selve processen for at blive plejefamilie for en hund igennem NHDK er, at vi gerne vil have lov til at sende en frivillig hjem til dig, dette vil vi, for at få en snak om, hvad det vil sige at være plejefamilie for en hund, der ikke er vokset op under samme vilkår, som en hund der er født i Danmark.
Ved godkendelse til plejefamilie, kræves det at hele familien (alle i hjemmet) er tilstede ved hjemmebesøg.

Kan man selv bestemme hvilken hund man vil have i pleje?

Nej, det er noget I beslutter i samarbejde med NHDKs plejefamilieansvarlige. De hunde der kræver en plejefamilie, er hunde der har nogle forskellige udfordringer, der måske skal trænes intensivt med, inden hunden er klar til at blive adopteret af en familie. NHDK er naturligvis lydhøre ift. dine præferencer.

Er der forskel på at være plejefamilie og adoptant?

Ja, en plejefamilie tager hunden i pleje midlertidigt, indtil den er klar til at blive adopteret. En adoptant, adopterer hunden for resten af dens forhåbentlig lykkelige liv.

Kontakt New Hope Denmarks ansvarlige for plejefamilier via formularen nedenfor (du modtager selv en kopi af e-mailen).
Hvis du ønsker at kontakte New Hope Denmark vedr. adoption, benyt da venligst formularen på kontaktsiden (det er vigtigt, da e-mails fra de forskellige formularer, sendes til forskellige modtagere).


Vi oplever desværre at flere taster deres e-mail forkert, hvilket gør det svært for os, at besvare henvendelser.
Vi vil rigtig gerne vide hvor du bor.

Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA. Google’s privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

“My fashion philosophy is, if you’re not covered in dog hair, your life is empty.”

Elayne Boosler
Rul til toppen