Ankomstdetaljer

Når du har adopteret en hund, og er blevet informeret om hvornår du endelig får lov at møde dit nye familiemedlem, er det vigtigt at forberede selve ankomsten.

Dette skal du sørge for enten at medbringe, eller købe af NHDK ved selve hjemkomsten

 1. Den underskrevne kontrakt, den kan blot vises som en digital PDF fra en telefon
 2. Stay sele”, hvis den ikke købes af NHDK ved selve hjemkomsten (informer din kontaktperson, hvis du ønsker at købe sådan en sele af NHDK)
 3. Retrieverline
 4. En almindelig line, lidt kortere end retrieverlinen, som skal bruges til at sætte i Stay selen

Dette anbefales du at medbringe

 • Vi anbefaler kraftigt en GPS tracker
 • Vådservietter
 • Lidt mad (gerne skånekost)
 • Godbidder – noget lækkert, kyllingepølser i små stykker er ALTID et hit
 • Vand – husk en lille skål
 • Transportbur, eller sikkerhedssele og tæpper til bilen – dæk evt. sæder til med plastik under tæpperne hvis din hund bliver køresyg
 • Hundeposer
 • Et tyggeben eller en lille bamse til turen hjem. Husk på at det har været en lang tur hjem, og det kan være hårdt for hunden at sidde/ligge så længe, trods flere tisse- og vandpauser

Generel information

Du skal ikke blive skuffet, hvis det ikke er en legesyg og glad hund, der springer dig i armene, når den kommer ud af transportburet – det skal nok komme!! Det har været en anstrengende tur for hunden, selv om den har haft mange pauser på turen.
Det er vigtigt at du forbereder evt. børn på dette, så de ikke bliver skuffede, eller skræmmer hunden.

Ofte har de skidt og tisset i buret på turen (især hvalpe har en tendens til dette) – så forbered dig på at din hund ikke dufter af roser.

HUSK at tage det stille og roligt, ingen store armbevægelser, når du møder hunden første gang.

Vær opmærksom på de andre hunde og mennesker omkring jer – og giv hinanden lidt plads, så ingen hunde føler de skal forholde sig til for meget på én gang. 

Lokation

Alle vores hunde ankommer i disse “Corona-tider” til Aabenraa i Sønderjylland, vores hunde transporteres fra Portugal til Danmark af to frivillige fra Portugal, det er ikke forsvarligt for de frivillige at køre længere ind i Danmark – selv om de skiftes til at køre og sove, og holder adskillige pauser på turen – pauserne bruges stort set kun på at tilse, lufte og fodre hundene.
Transporten af hundene overholder alle gældende regler for dyretransport!

NHDK har fået lov at låne en gård med en stor ridehal i Aabenraa, til vores hjemkomster. Det er muligt for bilen med hundene at køre ind i ridehallen, som kan lukkes, hundene er derfor i komplet sikkerhed, og overleveringen kan foregå i organiseret ro. I forlængelse af ridehallen er der en Rytterstue (et lille hus), som fungerer som “sluse”. Derved er der altid to døre imellem hundene og verden udenfor.

Når du ankommer med bil til lokationen, må du meget gerne sørge for at parkere så langt væk som muligt fra Rytterstuen og ridehallen – gerne oppe langs vejen, da bilen fra Portugal gerne skal kunne komme ud igen.

Adresse og forventet ankomsttidspunkt, vil du blive informeret om, af din NHDK-kontaktperson.

Grundet regler vedr. dyretransport fra Fødevarestyrelsen, skal du som adoptant personligt afhente din hund ved hjemkomsten fra Portugal. Det er ikke tilladt for at andre at afhente eller transportere hunden. Uanmeldt kontrol kan blive udført af Fødevarestyrelsen ved vores hjemkomster, din hund vil ikke kunne komme hjem til dig, hvis du ikke er til stede personligt.

Procedure

Når det er tid til at du kan møde din hund, vil navnet på din hund blive “råbt op” i den Messenger-chatgruppe du er blevet tilføjet, sammen med alle de andre der modtager hund samme dag som dig, og et bordnummer. Når det er din tur, bedes du gå ind igennem Rytterstuen (ved NHDK skiltet), og videre ind i ridehallen, og hen til det bord du blev oplyst om. Sørg hele tiden for at holde øje med døre & hunde!

Her skal du fremvise din kontrakt, skrive under på at hunden er overleveret til dig, samt betale via MobilePay hvis du køber seler, retrieverline, eller får medicin med hjem.

De frivillige vil sørge for at give din hund en korrekt sele på, og en retrieverline (husk at medbringe, hvis du selv har en, ellers skal den købes), samt gennemgå med dig, hvor vigtigt det er, at du passer på at din hund ikke stikker af!

Vi er stadig nødt til at udvise hensyn ift. COVID, sørg derfor for at holde god afstand.

“Everyone thinks they have the best dog. And none of them are wrong.”

W.R. Purche
Rul til toppen