Hule/bur

Mange går fejlagtigt ud fra at bure udelukkende anvendes som ”straf”, eller til transport. Men hunde elsker et roligt og sikkert sted, som de kan anse som deres helt eget. Mange hunde har et instinktivt ønske om at søge ly i hulelignende bevoksninger, under træer – eller under borde, hvis de føler sig utrygge.

Fido Studio hundebur fra Omlet (møbel med indbygget bur), bur i stof, og et “almindeligt” bur i gitter.

Et bur kan give hunden en følelse af sikkerhed f.eks. ved høje lyde som fyrværkeri og torden – eller når hunden lige er flyttet hjem, og alt er ”farligt” og fremmed. I mange tilfælde kan et bur modvirke og reducere separationsangst.

Der findes mange forskellige typer bure, nogle er lavet af formstøbt plastik, nogle af stof og andre er lavet af metal gitter. Det er også muligt at købe et møbel, som er lavet specielt til et hundebur. Hvis buret er lavet af gitter, og dermed er helt åbent, anbefales det at bruge et tæppe til at dække toppen og siderne, så buret bliver mere ”huleagtigt”.

Buret skal have en størrelse, der giver hunden mulighed for at ligge i sin fulde længde i buret. Den skal kunne stå op, og den skal kunne vende sig.

Hunden skal lære at buret er ”verdens bedste sted”, det kan være en langvarig og langsommelig proces, det er meget vigtigt at du udelukkende skaber positive forbindelser til buret, og aldrig anvender det som straf/udelukkelse fra flokken (familien).

Giv hunden dens mad i nærheden af buret, lig godbidder ind i buret, sid selv helt roligt ved siden af buret imens – læs evt. en bog, og giv godbidder en gang imellem, eller lad hunden hygge sig med et godt kødben. Du skal ikke interagere med hunden imens den er i buret, men bare lade den være i fred, når den er derinde. Lågen skal ikke være lukket på buret under træningen/tilvænningen, og behøver måske endda aldrig at blive lukket.

Hvis du forsøger at tvinge hunden ind i buret, eller går for hurtigt frem, vil hverken du eller hunden opleve træningen som en succes, og I vil begge blive unødvendigt frustrerede. Lad hunden være i fred, når den er i sit bur.

”Dogs are wise. They crawl away into a quiet corner and lick their wounds and do not rejoin the world until they are whole once more.”

– Agatha Christie
Rul til toppen