Retrieverline (løkkesnor)

En retrieverline er snor og halsbånd i ét. Linen er formet som en løkke, som skal være omkring hundens hals. Sørg for at købe en retrieverline med stop – med det menes at halsbåndet har en stop-ring, så der ikke strammes om hundens hals, ved træk i linen.

Hunden skal have en normal line sat fast på Stay selen. Det er den eneste line hunden skal ”mærke til”, hvis den trækker.

Retrieverlinen skal IKKE anvendes til at lufte hunden, altså det er ikke den line hunden mærker noget til, den skal blot være der som en ekstra sikkerhed i de første uger, HVIS nu linen i selen hopper af (det er set ske). Derfor skal retrieverlinen være en bid længere end den line der sidder i selen.

Retrieverlinen bør anvendes de første to til tre uger, du bevæger dig udenfor med din hund, hvornår du begynder på at gå ture, afhænger helt af din hunds sindstilstand.

Hvis du ikke selv har sørget for at købe en retrieverline til din hund når du afhenter den, er der mulighed for at købe en simpel udgave af en retrieverline af NHDK ved overleveringen. Men det anbefales at du selv sørger for at købe en på forhånd.

“A well-trained dog will make no attempt to share your lunch. He will just make you feel so guilty that you cannot enjoy it.”

– Helen Thomson
Rul til toppen