Skånekost

Der er mange forskellige udgaver af skånekost, hver familie har næsten sin egen version, som de er vant til at bruge. Nedenstående er kun et eksempel, som kan lede dig på rette vej – ellers er det også altid muligt at finde andre “opskrifter” ved søgning på internettet.

Udkogte ris og kylling

Ris koges i dobbelt til tredobbelt mængde vand, og skal koges to gange anbefalet kogetid – risene skal være helt udkogte, overskydende vand kan altid hældes fra.

Kyllingebrystfilet koges med et par fed hvidløg i ca. 30 minutter. Når kyllingen er kogt, skæres den ud i mindre tern.

Hvor meget, hvor ofte og hvor længe

Giv en lille mængde mad ca. hver anden time (på nær om natten), den samlede mængde (fordelt over hele dagen) er svær at fastsætte, men det skal ca. svare til den mængde der anbefales af alment foder – det er nødvendigt at sjusse sig lidt frem, og vigtigst af alt se på hundens velbefindende – virker den sulten eller mæt?

Det er muligt at lave en større portion skånekost, og blot portionsfryse – så er det nemt blot at tage en pose til dagen ud af fryseren om aftenen, ligge den i køleskabet, og tage den ud tidligt om morgenen, så maden kan nå at tø helt op.

Efter 4-7 dage på skånekost, kan skånekosten langsomt erstattes af det normale foder – men husk at det skal være gradvist, hold øje med hundens afføring. Blød evt. tørfoderet lidt op med en smule vand.

Vand

Sørg ALTID for masser af frisk vand! Hvis din hund ikke har lyst til at drikke vand, så prøv at kaste et par godbidder ned i vandskålen, imens hunden ser det (og er klar over hvad godbidder er).

“Feed a dog for three days, they will remember you for three years.  Feed a human for three years, they will forget you in three days”

– Unknown
Rul til toppen