Ilse / Luca

Her har du historien om lille Ilse aka Luca, fra hjemkomst d. 28.6.:

Jeg havde i nogle måneder søgt efter en omplacerings hund i Danmark. Mine kriterier var min. 2 år, max 4-5 år. Tæve, lille hund under 10 kg, men over 6 kg. Ingen hunde den vej til mig. Så begyndte jeg at søge i udland, fik hurtigt øje på NHDK.

D. 8. maj om morgenen slog det mig at jeg hellere måtte søge om morgenen end om aftenen. Gik straks ind på NHDK, og så som det første, et foto af Ilse, netop lagt på samme morgen.
Jeg blev helt febrilsk, og skyndte mig at skrive at jeg var interesseret, og at jeg lige ville præsentere mig på ny mail om lidt. SKULLE bare have denne hund. Aldrig før har jeg set en hund online, hvor denne følelse straks var der.

Fik hende reserveret, og ventede spændt, på at skulle have et videoopkald, for at blive godkendt. (pga. Corona situationen kunne vi ikke mødes rigtigt).

Der gik en uges tid så fik jeg en mail fra Anne Marie, og vi aftalte tidspunkt for samtale.

Vi talte sammen i en times tid, hvor jeg fortalte, hvad jeg kunne tilbyde denne hund. Anne Marie fortalte om, hvad der kan være af udfordringer med gadehunde, hun gik kontrakten igennem, og vi talte om løst og fast ved det at have hund, og om træningsmuligheder.
Meget kompetent NHDK frivillig.
Herefter var der bare at vente …

Heldigvis fik jeg mail allerede dagen efter om, at jeg var godkendt til at adoptere Ilse. Som nu hedder Luca.

Jeg hentede hende i Åbenrå natten mellem d. 27. og 28. juni. Det gik så fint, hun var glad for at hilse på mig med det samme. Frivillig Trine lagde sele på og passede den til, Luca fik GPS halsbånd og retriverlinen på. Man må sige det var lille hund med meget seletøj, (hun vejer kun 8 kg.), men hellere livrem og seler.
Hun var så dygtig til at køre i bil, hele vejen til Vedbæk på Sjælland. Hun lagde sig bare ned i mit hundebur, fik et par godbider og lidt hyggesnak inden vi kørte afsted. Hun sov hele vejen til Storebælt, der holdt vi ind og gik en lille tisse-tur.

Da vi endelig var hjemme, måtte jeg bare bære hende op til 3. sal, og rede sengen så vi kunne sove. Hun gik lidt rundt og så det hele an, fik lidt kogt kylling med ris, og en meget stor tår vand.
Jeg bar hende forsigtigt op i sengen og lagde mig. Hun krøb op, og lagde sig ind til mig med sit hoved under min hage. Jeg siger det bare, der smeltede mit hjerte totalt.
Siden da har vi været meget tætte. Hun har fra start været meget tillidsfuld, kærlig, kælen og glad, virkelig en skøn lille hundepige.

Jeg havde ret svært ved at finde det rigtige navn inden hun ankom, men få dage inden faldt jeg over navnet Luca, vidste bare, at her er det rette navn. Det kommer af det latinske Lukas, som betyder ”Den som kommer med lys.” Og jeg lover jer, at hun kommer med lys ind i mit liv. Har savnet at have min egen hund i flere år, har tidligere haft to andre hunde. Og de senere år måttet nøjes med passet andres hunde. Så endelig MIN EGEN lille vuf.

Jeg glæder mig til livet med denne skønne lille sjæl pakket ind i pels.

Jeg har kun godt at sige om den måde adoption bliver håndteret på i NHDK, fra første færd. Med godkendelsen som adoptant, videre til oplysninger hele veje i forløbet. Ankomst osv.
Og efterfølgende er der al den hjælp man kan ønske sig. Hvis man har spørgsmål, svarer de 24/7.

Jeg vil til hver en tid anbefale at adoptere hund fra New Hope Denmark.

Rul til toppen